maanantai 13. toukokuuta 2013

Eläinlääkärissä x 3

Mentiin Uuken kanssa Mikkeliin keskiviikko aamuna. Iltapäivällä pyörähdettiin eläinlääkärissä pahan hajuisen hengityksen takia, mitään syytä siihen ei löytynyt että henki on haissut useamman päivän ajan. Hyvä niin, mutta tulipahan käytyä näytillä kun pyhät oli tuloillaan.

Keskiviikko iltana pojat pääsi JH-harkkoihin lainakoiriksi. Uuke ei ollut ollenkaan oma itsensä, nenä vei koiraa niin paljon että ei treeneistä tullut mitään. Lisäksi Uukelta meni kuppi nurin ekaa kertaa elämässään ja se rähähti kahdelle amerikan akita urokselle varoittamatta yhtään :O
Nikke pääsi treenikoiraksi ekaa kertaa elämässään ja sehän suoriutui siitä vallan mainiosta! Herneet pysyi kasassa ja nenä poissa maasta, pappa jopa näytti nauttivan menosta. Sen sijaan samaiset amerikan akitat aiheutti Nikellekin päänvaivaa ulkona, joskin se ei ollut mikään uusi asia, helmikuun Juvan mätsärissä Nikke teki selväksi jo että nämä urokset eivät kiinnosta yhtään, tunne oli edelleen molemmin puoleista. Pojat on poikia ;)

Torstaina seisoskelin koko päivän vesisateessa Mikkelin ryhmiksessä kehätoimitsijana. Vaan ei tuo huono sää haitannut, vaatteet piti vettä ja seura oli mukavaa, tuomarina uusi tuttavuus Sakari Poti oli todella mukava ja rento, tykkäsin kovasti hänen tyylistään arvostella ja käsitellä koiria.

Perjantaina jotta elämä ei olisi liian tylsää, kävin aamusta kampaajalla itse ja iltapäivällä Niken kanssa eläinlääkärissä. Nikke oli parisen päivää nuoleskellut vehkeitään ja torstaina huomasin että maha on turvoksissa ja pippeli samoiten. Mitään syytä tähän ei löytynyt tutkimuksissa. Verikokeet oli ok, sydän ok, ultraus ok. virtsanäyte ok. Ultrassa näkyi hiukan suurentunut eturauhanen, mutta ei muuta. Hoidoksi seurailua ja tällä viikolla jos tilanne on ennallaan, täytyy mennä uudestaan tohtoriin ja sitten saa lääkitystä siihen. Kevät aika ja uroskoira oli ensimmäinen epäilys syyksi. Näinköhän nyt kun kymppi lähestyy alkaa naiset vaivaamaan eturauhasen merkeissä.

Eläinlääkärin jälkeen kävin katsomassa pikaisesti Illusian pentusia, reilut 2 päivää vanha viisikko tuhisi laatikossa mammansa kanssa. Illusia otti minut iloisesti vastaan, tuttuja kun oltiin. Pentuihin en juurikaan koskenut, mutta kuvia tuli otettua useampikin. Sinne jäi kasvamaan nyt 3 poikaa ja 2 tyttöä :)

Tytöt vasemmassa reunassa, pojat oikeassa

Lauantaina nautittiin vuorotellen aurinkoisesta säästä ja vesisateesta MAHin agilitykisoissa. Nova oli 3 muun koikkerin kanssa kisailemassa ja menestystä sieltä tulikin. Aamun eka ykkösten rata jäi myös Novan viimeiseksi ykkösten radaksi, sillä tyttönen otti nollavoiton luokassaan ja siirtyi kakkosiin. Kakkostenkisat käytiin iltapäivällä joten aikaa kului mutta kiva oli katsella muidenkin menoa ja imeä oppia. Kakkosten radat ei olleet kamalat, mutta silti tuloksena molemmilta HYL, pienestä nekin virheet oli kiinni, mm.toiseksi viimeinen este väärään suuntaan.
Kafi-koikkeri nousi kakkosista kolmosiin päivän aikana, onnea!

NOLLA-RATA

Eka 2.lk rata, HYL

Toinen 2.lk rata, toiseksi viimeinen este väärään suuntaan, HYL 
(jostain syystä ei anna linkittää videota suoraan kun on Paulan sivulla)


Chili käväisi lauantaina Hamina KV:ssa kehässä, tuomarina Tuula Savolainen joka piti tiukkaa linjaa. Tuloksena JUN ERI1, mutta ei sa:ta epävakaiden etuliikkeiden takia sekä karvan vuoksi, joka oli hieman makaavaa, vaihtumassa kun on. Mutta eri on hienosti, onnea Helena siitä!


Sunnuntaina suuntasin kotiin Jyväskylään kasaamaan pentulaatikkoa. Se on nyt valmiina ja odottelee asukkaita taas.

Tulimme juuri Milan kanssa röntgenistä, joten tämä kolmas kerta viikon sisään eläinlääkärissä oli edes kivempi kokemus. Vetskareita näkyi kuvassa useita, nyt odotellaan koska nähdään ne livenä kunnolla. Vuorokausia on nyt 56/54 ja tukalalta olo näyttää, puuskututtaa kovasti mammaa. Painoa oli 9,6kg joten ihan kamalasti ei ole paino noussut kuitenkaan, ehkä 1,6kg normaalista on lisäystä.


Itselläni pitää nyt vähän kiirettä. Kävin aamulla labrassa verikokeissa. Huomenna menen sairaalaan tutkimuksiin, missä valmistellaan leikkaukseen menoa ja käydään asioita läpi. Onneksi miehellä on vapaata, voi vahtia mammaa ja jos jotain sattuisi tapahtumaan päivällä poissaollessani, on onneksi ystävä puhelimen päässä ja pääsee avuksi jos siltä näyttää.

Selkäleikkaukseni, tai pikemminkin 2 välilevynpullistuman leikkauksen, päivämäärä on nyt tiedossa, se on 27.5. ja näin ollen pennut on n. viikon ikäisen silloin, onnekseni mies sai silloinkin vapaan itselleen, jos joudun olemaan yötä sairaalassa, saan taas ystävän avuksemme tänne :)

Eiköhän tästä selvitä, omaa leikkausta ei tule murehdittua niin kun on pennut mitä odottaa ja pennut mitä katsella sitten ku toivon leikkauksesta.