torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukuu vaihtui jo

Kuukausi on vaihtunut joulukuuksi jo ja päivitykset laahaa jäljessä - yllättävää? No ei.

Hämärästi muistaen sitten viime kerran tapahtumia..

Uuke täytti 7.11 7-vuotta, se on jäänyt jo viime kerralla informoimatta. Vuoden päässä siintää veteraaniluokka, jos kaikki menee hyvin, näistä kun ei koskaan tiedä.. Tavoitteena on saada Uukesta inttivalio ennen vetskuikää - katsotaan onnistuuko.

Lauantaina (30.11) ollessani vanhempieni luona Mikkelissä, pihalla ohikulkumatkalla piipahti näytillä Dischile's Eufrat "Ere". Ere oli erittäin avoin ja iloinen sekä terävähampainen riiviö :D Lapaset piti laittaa taskuun piiloon, meinasi pölliä käsistä ne.. Väritys on vaalentunut kovasti, ihan ei vielä olla Viltsu-isän väreissä, muttei kaukanakaan. Karvaa oli tullut kovasti ja keskenkasvuisesta on vaikea sanoa juuri mitään muuta. Kivalle näytti ja etenkin luonne oli mieluinen, taas yksi sosiaalinen kasvatti lisää! Kuvien perusteella sanoisin että Ludo ja Ere on pentueen suurimmat, mutta jäänevät kuitenkin mittoihin, ei pitäisi jättiläisiä näistä kasvaa. Kiitos Tiina ja Pertti vierailusta!

Synttärihuumaa lisää, Nikke täytti 30.11. tasan 10-vuotta!!

Synttärien kunniaksi Nikke vieraili eläinlääkärissä maanantaina (2.12) verikokeissa. Syynä vierailuun oli to-pe välisenä yönä jälleen tullut epilepsia kohtaus. Edelliskerrasta on aikaa, mutta kesällä kohtauksia tuli useampiakin. Verikokeet kertoivat että maksa kestää annostuksen nostoa jos siihen on tarvetta mutta munuaisarvot olivat pielessä (oliko asteikko 2-9, Nikellä arvo 11). Tänään sain loppujen verikokeiden tulokset, joista selvisi että veressä ei ole riittävästi epilepsia lääkettä joka voi selittää kohtaukset. Annostusta nostetaan nyt siten että aamulla normaalisti 1 tabletti ja illalla 1,5 entisen yhden sijaan. Katsotaan toimiiko. Kuukauden päästä on uudestaan verikokeet, missä katsotaan munuaisarvo uudestaan (jos yhä pielessä, vaihtuu ruoka eläinlääkärin munuaisruokaan) ja epilepsia lääkkeen pitoisuus verestä.

Eläinlääkärin jälkeen vierailtiin poikien kanssa Mandia katsomassa. Uukea ei suuremmin napannut koko vierailu, vaikka koetti se leikittää Mandia välillä. Nikke sen sijaan tykkäsi lähes loppumetreille asti Mandista ja pitkästä aikaa myös leikkikin! Voitteko kuvitella, Nikke leikki! Tosin, koetti Nikke pitää Mandia morsiamenaankin, tylsät ihmiset tosin estivät lapseen sekaantumisyritykset :D
Mandi oli lähes Niken korkuinen, ihan ilmiselvä isänsä Flown kopio! Sen ilmeessä oli kaikki niin iskää kuin vaan voi olla. Ensi vuonna aloitetaan kehissä pyöriminen Mandinkin kanssa..

Kirsin ja Mandin luota suunnattiin poikien kanssa pikkuveljeni luokse kylään. Ahtaassa hississä maalaispojat osasi olla hienosti, tosin tuttua puuhaahan se oli molemmille. Rankka päivä vaati veronsa ja veljen luona molemmat kävi nukkumaan heti, reiluja vieraita..

Huomenna Nova kisailee Vantaalla agin merkeissä, jännään tuloksia kotona tällä(kin) kertaa.

Seuraava meno itselläni on, jos tämän illan johtokunnan kokousta ei lasketa, reilun viikon päästä messarin turnee. Turistina olen kaikkina päivinä paikalla, ilman koiraa, harvinaista herkkua. Nova on paikalla myös, mutta ei rotukehässä, vaan mm.flyball joukkueessa ja agijutuissa.

Ja lopuksi, koska kaikella on tarkoituksensa, aivan varmasti on, Novan sulhoasioissa ei ole mitään uutta kerrottavaa. Viimeisin kysymäni ja löytämäni hyvä uros, piti hylätä heti puollon saatuani lähisuvussa ilmenneen perinnöllisen sairauden takia :( Noh, onneksi vielä on "takataskussa" pari urosta, joita tarttesi käydä tapaamassa livenä ja katsoa sitten jatkoa. Tämä informatiivinen uutinen ihan vain niille pennunodottajille jotka blogiani lukee, että iskä ehdokasta ei ole vieläkään tiedossa. Onneksi ne harvat ja valitut odotteleekin tästä emästä pentua, vähän meiningillä "isästä viis".