maanantai 17. helmikuuta 2014

Näyttely ym kuulumisia

Piipahdettiin Uuken kanssa Tallinna kv:ssa 9.2. tuloksena PU2, VARA-CACIB, arvostelu oli muuten ok mutta en allekirjoita tuomari Marko Lepasaaren mainintaa "liikkuu ikäisekseen hyvin/ikä näkyy liikkeissä" tms (arvostelu kääntämättä mutta se mulle luettiin suomeksi näyttelypaikalla jo, jotain tuon tyylistä kommentoi kuitenkin), hämmästeli jo ikää kysyessä 7 vuotiasta koiraa. Minusta se EI ole vanha, eikä Uukella todellakaan näy ikä missään, ei liikkeissä eikä missään muuallakaan.

Reissu meni hyvin, matkaseurana oli uudet ihmiset koirineen ja seura oli viihdyttävää! Tykkäsin, kiitoksen Joanna ja Maija koirineen. Kenenkään koira ei saanut mainittavaa menestystä joten voi vaan todeta paska reissu (tuloksellisesti) mutta tulipahan tehtyä. Juhlittiin sitten viikonloppuna synttäreitäni reissun päällä, kun ei voitu kilistellä tuloksille ;) Lähdettiin perjantaina iltalaivalla ja palattiin sunnuntaina illan suussa kotiin.

Lyhyiden yöunien ja rankan reissun jälkeen suuntasin maanantaina Kennelkerhon johtokunnan kokoukseen, joka oli pääasiassa kokous koskien 16.2. ollutta umt näyttelyä.

Tiistaina suuntasin samaan kokouspaikkaan, nyt vaihdettiin vaan kokous astetta isommaksi ja aiheena Jyväskylä kv.

Lauantaina sitten rakennettiin aamusta umt näyttelyä Paviljonkiin, pieni mutta tehokas porukka sai hienot ryhmänäyttelyn puitteet nopeasti rakennettua. Kun viimeisetkin hifistelyt oli tehty eli käyty ostamassa tuomaripöydille esikoita yms suuntasin Sunnyn perheen 9v Riina-tytön kanssa katsomaan Robinin keikkaa. Juu, luitte aivan oikein, Robinin.. Keikka oli hyvä, joskin harmittavan lyhyt vain reilun tunnin mittaisena, ois tuota vauhdikasta nuorukaista katsonut kauemminkin. Täytyy ihailla sitä energiaa ja tekemisen meininkiä, pystyi laulamaankin kaiken pomppimisen ohella, tehkääpä perässä! Niin ja toki paikalla oltiin musiikin takia myös. Tykkäsin! Ja niin tykkäsi Riinakin, ja ne n.1400 muuta :D

Jälleen lyhyiden unien ja rankan päivän jälkeen sunnuntaina oltiin heti seitsemän jälkeen Paviljongissa taas. Aloitin aamua lipunmyynnin parissa, välillä tuurasin luettelonmyyjiä tai rokotustarkastajia, leppoisa ja jopa rauhallinen päivä, selvästi iso ero ryhmiksen ja kv:n välillä, sitä kauheaa hässäkkää ja kiirettä ei ollut. Eikä äreitä ihmisiä, vaan iloisia näytteille asettajia koirineen.

Kymmeneksi suuntasin mitteli kehälle, missä ensimmäistä ja viimeistä kertaa pentuluokassa esiintyivät Eura "Sunny" ja Elbe "Paavo", rodussaan ainoat pennut. Tuomari Jussi Liimatainen tykkäsi Paavosta ja ennenkaikkea Sunnystä, sisko pesi tällä kertaa veljen ollen rop-pentu ja Paavon ollessa vsp-pentu. Molemmat sai tosi hyvät arvostelut, Paavon puutteet korjaa ikä kun kehittyy siitä, joten en ole huolissani, päinvastoin hyvin ylpeä ja iloinen heistä! Kiitos kun toitte penskat kehään minulle esitettäviksi.
Näyttelyssä oli myös pennuille BIS-kehä joten Sunny perheensä kera lähti huilimaan kotiinsa muutamaksi tunniksi ja isoa kehää odotellessa bongasin Sunnylle esittäjänkin sinne. Oma selkä hitusen vihoitteli parin päivän urakoinnin jälkeen, toisaalta halusin saada koirasta parhaimman puolen esille handlerin avulla joka hommansa osaa mutta myös nähdä miten menee vieraan käsissä koko koira. Jatkoa ajatellen on tosi hyvä jos koirat esiintyisi vieraiden kanssakin, voi heittää kenet vaan hihnan päähän ja tarjota jopa JH-lainaankin niitä. Hetken pohdittuani löysin sopivan "uhrin" joka suistui kokeilemaan esiintyykö Sunny edes hänen kanssaan..

..lyhyesti voisi sanoa, esiintyihän se! Hyvä handleri saa koirasta irti sen mitä tarvitsee. Pentukehän tuomaroi rotukehän Jussi Liimatainen, joka tykkäsi Sunnystä jo siellä että jännäksihän se meni... Isossa kehässä pentuja taisi olla yhteensä 7 paikalla. Täytyy sanoa, että jännitti ihan pirusti siinä vaiheessa kun Sunny pääsi ensinnäkin 4 parhaan joukkoon jatkoon! Voiton vei sk pieni portugalinpodengo Sunnyn ollessa BIS-2 PENTU!! AIVAN HUIKEAA!!!! Kolmas oli samojedinkoira ja neljäs pohjanpystykorva. Iso, iso kiitos Karri Heinolle Sunnyn esittämisestä. Toistan itseäni, mutta sanoin paikan päällä Karrille jo, tulet joutumaan hihnan päähän toistekin, sujuvaa esittämistä ja koirankäsittelyä on ilo katsella!

Nyt voidaan leijua hetki ja palata maanpinnalle kv:ssa sunnuntaina, kun ollaan junnuluokassa, vastustajia on enemmän ja nekin on kauniita ja komeita.