maanantai 16. tammikuuta 2017

Vain elämää, mutta joskus niin epäreilua

Ensin ne iloiset uutiset. Sunny ja Nella kävivät lauantaina tarkeissa. Kummallakin tytöllä terveet silmät ja polvet 0/0 (yli 3v).
Tämä tarkoittaa että kummankin pentuprojekteja voidaan miettiä jatkossakin. Nyt uskallan miettiä Sunnyllekin sulhoa, yhtä ehdinkin jo eilen kysellä, saa nähdä onko ko uros käytettävissä. Myös Nellalle otettiin plan B käyttöön, jos ekan uroksen kanssa ei ole natsannut, testataan kenties varaurosta.  Mietitään progeja, katsotaan kunhan juoksut alkaa että mitä tehdään..

Sitten siihen surullisempaan puoleen. Tikru-hamsteri löytyi kuolleena 12.1 mökistään. Mitään viitteitä tuohon ei ollut, edellisenä iltana oli oma touhukas itsensä. Ulkoisesti merkkejä tai syytä ei myöskään näkynyt. Melko varma olen että jotain periytyvää sorttia kenties olisi tuo ollut. Tätä teoriaa tukisi se että Tikrun isä on Raivon veli (Raivo kuoli nuorena äkillisesti). Raivon lapsista 3 on kuollut (omia kasvattejani siis), kahdesta eri poikueesta ja niiden iät olleet kuollessa 3kk-6kk. Samalla tavalla löytyneet mökistään kuolleina ilman syytä. En tiedä jos muitakin on kuollut, mutta noista kolmesta minulle on ilmoitettu ainakin.

Näin ollen meillä on jälleen yksi asumus tyhjänä. Sen tiedän että saman sukuista en uskalla enää ottaa, liian kova paikka olisi jos jälleen yksi pikkukaveri lähtisi liian aikaisin. Joku sanoisi, että sehän oli vain hamsteri. Niinhän se oli.. silti se vain hamsteri ehti alle kk nousta minun sekä mieheni lemppariksi ja oli aivan ihana persoona. 2kk sisällä kolmen pikkuisen kuolema on ollut itsessään jo surullista, mutta nuoren hamsterin kuolema ottaa koville.

Elämä jatkuu kaikesta huolimatta.