Pennut

EI PENTUJA TÄLLÄ HETKELLÄ!Sijoitan (sijoitus, osa-omistus, jalostusoikeus) satunnaisesti sopivan yhdistelmän + kodin löytyessä mitteleitä, molemmissa sukupuolissa.
Toivon kotien sijaitsevan Jyväskylän, Mikkelin tai Kuopion seudulla tai sopivan välimatkan päässä näistä, ns.hyvien kulkuyhteyksien päässä. Aktiivisen kodin kohdalla välimatka ei välttämättä ole esteenä! Koirilla ei ole näyttelypakkoa vaan haen ensisijaisesti yhteistyökykyisiä ja hyviä koteja! Ota yhteyttä sähköpostilla niin kerron lisää.

SIJOITUKSEEN: 

Vuoden 2019 aikana toivoisin löytäväni sopivat sijoituskodit niin mitteli urokselle kuin nartullekin. Kodin löytyessä alan etsimään sopivaa koiraa.. Ota yhteyttä dischiles@gmail.com jos kiinnostuit

KOIRIENI / KASVATTIENI PENTUJA: 
Kerron mielelläni lisätietoa ja annan yhteystiedot yhdistelmistä joissa on käytetty omia koiriani tai kasvattejani! Nämä pennut eivät siis ole minun kasvattejani.

Ei tällä hetkellä!

PENTUINFO

Kasvatan toistaiseksi pääasiassa sijoitus tms. sopimuskoirilla.

En halua haalia koiria kotiini, koska koen että jokaiselle koiralle on parempi saada rakkautta ja huolenpitoa sekä ennen kaikkea yksilöllistä aikaa. Tämä ei onnistuisi isossa laumassa joten koen tämän vaihtoehdon parhaimmaksi tällä hetkellä koirienkin kannalta mutta myös ajatellen asuntoni neliöitä.

Dischile's pennut syntyvät makuuhuoneessamme olevaan pentulaatikkoon ja viettävät siellä ensimmäiset n.kolme viikkoaan (toki ovat pentulaatikon ulkopuolellakin useita kertoja päivässä), jonka jälkeen pennut siirtyy olohuoneeseen laajennettuun aitaukseen missä viettävät vain yöt ja yksinolo hetket. Muuten pennut ovat meillä vapaana koko asunnossa sekä takapihalla. Pennut tottuu kaikkeen arkiseen menoon, erilaisiin ääniin, vieraisiin ihmisiin (aikuisiin ja lapsiin) sekä tapaavat turvallisia eri ikäisiä koiria perheen ulkopuolelta.
Pennut aloittavat tutustumisen ulkoiluun sään sallimissa rajoissa n.3,5 viikkoisesta alkaen. Kiinteää ruokaa saavat maistella n.3 viikkoisesta alkaen ja pennut tottuvatkin meillä syömään erilaisia ruokia vaihtelevasti ja monipuolisesti.

Pentumme luovutetaan:
- alkaen 7 viikkoisena, katsoen kuitenkin tapauskohtaisesti kehityksen mukaan
- rekisteröityinä, mukaansa saavat rekisteripaperit aina ellei ole kysymys osamaksu kaupasta
- mikrosirutettuina
- eläinlääkärin tarkastamina ja todistuksen kera
- useaan kertaan madotettuina (3, 5 ja 7 viikkoisena)

Pennut saavat aina mukaansa tuttua ruokaa, kattavan pentupakkauksen (sisältäen mm.leluja, ruokakuppi, pentuhihna ja -panta, puruluita, herkkuja yms millä pääsee hetkellisesti alkuun) ohjeineen ja kasvattajan elinikäisen tuen. Toivoisin kuulevani kasvateistani niin hyvässä kuin pahassa, kuvia ja kuulumisia otan ilolla vastaan!

Kasvateillani on ikuinen palautus mahdollisuus. Jos tulee eteen tilanne että kasvatistani on luovuttava syystä tai toisesta, autan etsimään sille uuden kodin!PENTUKYSELYT

Tiedustellessasi pentuja minulta, tahtoisin mieluiten yhteydenotot sähköpostilla näin ensi alkuun, näin minulle jää paremmin erilainen tieto talteen. Haluan tavata kaikki ostajaehdokkaat kasvotusten ennen päätöksiä puolin tai toisin, jos se välimatkojen puolesta on suinkin mahdollista.

Toivoisin että sähköpostikyselyistä kävisi ilmi ainakin seuraavaa:
Haetko urosta vai narttu? Missä ja miten asut? Perhetilanteesi, onko esim. lapsia (minkä ikäisiä)? Onko jollakin teistä jonkunasteisia eläinallergioita? Onko sinulla muita koiria tai muita lemmikkieläimiä? Millainen koirakokemus sinulla tai muulla perheelläsi on? Miksi juuri tämä rotu kiinnostaa ja onko jotain käsitystä millaisesta rodusta on oikein kyse? Mihin tarkoitukseen/harrastukseen koira mahdollisesti hankittaisiin? Kerro mahdollisista edellisistä koiristasi, minkälaisia ne olivat, kauanko ne olivat sinulla jne.
Onko jotain erityistoiveita (esim. väri) ja koska pennun ottaminen olisi ajankohtaista?

Kerro myös jos sinua kiinnostaa nuori/aikuinen koira tai jos olet kiinnostunut sijoituskoirasta.

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita! Toivoisin pitkähköjä sähköposteja, joissa olisi kerrottu jo jotain, ettei minun tarvitse vastaukseen liittää liutaa kysymyksiä jo suoraan. Toki lyhyessäkin viestissä pääkohdat voivat tulla selviksi.

Sähköpostit joissa kysytään pelkästään hintaa tai ilmoitetaan haluavansa koira, mieluiten äkkiä, eivät minua kiinnosta.

Vastaan kaikkiin saamiini sähköposteihin, joten jos vastausta ei ala kuulumaan viikon-kahden sisään, laitathan viestisi uudelleen, se on voinut kadota matkanvarrella!


SIJOITUSKOIRA?

Sijoituskoira on kasvattajan/luovuttajan valitsema koira, johon kasvattajalla/luovuttajalla on sijoitussopimuksen ajan omistus- ja jalostusoikeus. Nartuilla tämä tarkoittaa sitä, että kasvattaja/luovuttaja saa teettää sillä sopimukseen kirjatun määrän verran pentueita (normaalisti yksi pentue, tuontikoirilla kaksi), urosten kohdalla sovitaan astutusten määrä.

Etsin silloin tällöin sijoituskoteja niin nartuille kuin uroksillekin. Pääasiassa pennuille mutta tilanteen mukaan myös nuorille tai jo aikuisille koirille. Koirista otetaan aina vakuusmaksu, joka palautetaan sijoitussopimuksen täytyttyä, summa on puolet koiran hinnasta. Vaadin sijoituskoirille otettavan vakuutuksen.

Sijoitussopimus tehdään aina Kennelliiton sopimusta käyttäen.Kodilla ei ole näyttelypakkoa (voin itse käyttää koiraa näyttelyissä), pääasia on hyvä ja yhteistyökykyinen koti. Minun sijoituskoirani asuvat ja elävät kuin perheiden omatkin koirat, olen kokenut että liika määräily ja tiukat säännöt tuovat vain ongelmia.

Luovuttajana maksan koiran jalostuskäyttöön kuuluvat kulut (eli terveystarkastukset, näyttelyt minne koiran vien, pennutus ajalta ruokinnat, madotukset yms), haltijan maksettavaksi jää normaalit arkiset kulut kuten koiran ruokinta ja eläinlääkärikulut (tavanomaiset sairauskulut, rokotukset, madotukset).

Kerron mielelläni lisää sijoitussopimuksista tai sijoituskoirista!