tiistai 8. lokakuuta 2013

Spanielierkkari 2013

Viime kertaiseen lääkäripäivitykseen pieni muutos. Perjantainen fys.polin käynti muuttikin ajatusmaailmaa taas hetkellisesti. Se leikatun kohdan viereinen pullistuma ei siellä oireile, vaan leikattuun kohtaan on pullistuma tullut takaisin. Uusimisriski oli iso, mutta että 4kk leikkauksesta se uusikin jo? :O Noh, uutta leikkausta ei liene edessä (en tiedä, ortopedi katsoo kuvat tänään ja saan tiedon sitten että kuinka käy, sitä tietoa odotan vielä siis!). Hoitona ei ole juurikaan kuin opetella elämään kivun kanssa. Erilaisia lääkkeitä ruvetaan testaamaan että mikä sopisi ja mikä ei. Myös puudutuspiikit tulee kuvioon eli selkä vedetään tunnottomaksi niin elämä voi helpottaa siitä sitten.

Positiivista on siis että elämä jatkuu ennallaan, eikä leikkausta ilmeisesti tehdä, koska ei siitä mitään apua ollut viimeiksikään. Selkärangan rappeuma on edennyt hiukan, kuvissa se näkyi kyllä selvästi, mutta siihen ei ole mitään hoitoa, sen kanssa on vaan elettävä. Jalan hermo on vaurioitunut, sillekään ei voida tehdä mitään. Kipuja voidaan lievittää kyllä, toivottavasti.

Sitten hienompiin uutisiin!

Lauantaina oli perinteinen spanieli erkkari, Hyvinkäällä, tuomarina Simons Alfons Hollannista. Iso mutta mukava mies, kehään oli ilmoitettu yli 70 koikkeria (16 pentua, 32 urosta, 25 narttua) joista oli pari poissa. Oma kunto ei antanut myöten mennä kehään joten olin ennalta hankkinut handlerin :) Sini Hellman esitti hienosti Uukea ensimmäistä kertaa. Valiouroksia oli 15, joista yksi puuttui, Uukella harvinaisen korkea sijoitus erkkarista olemalla valioiden toinen sa:lla. n.30 uroksen joukosta vain 5 sai sa:n, paras uros kehään Uuken vei Suvi Reini koska Sinin oma kehä alkoi. Uuke oli lopulta urosten neljäs. Tuosta porukasta se oli kova saavutus, etenkin kun kyseessä oli tuomari jolla ei ollut mitään loogista linjaa.

Katsokaa, Uukella heilui kehässä häntä! :O sitä ei ole tapahtunut aikoihin. Tosin, taisi herkkuja kerjätä ja komensi haukkumalla, mutta silti..
Seisoi se onneksi hienostikin ;)

Suvi esitti karvattoman ja pilkullisen Novan, 12 valionartun joukosta Nova sai eh:n, pilkkujensa takia. Nartuissa vain 6 sai yhteensä sa:n, joten tiukka linja piti sielläkin.

Molemmat koiruudet saivat ihan tunnistettavat ja omannäköiset arvostelut, joten en valita kyllä vaikka mitään linjaa ei tuntunut olevankaan. Arvostelut on lisätty tuonne ylös koirien omille sivuille.

Sunnuntaina laitoin Novan ja parin sulhoehdokkaan jalostuspuollon eteenpäin, nyt on siis yksi askel taas lähempänä ekan koikkeripentueen toteutusta. Juoksuja odotellaan tammikuussa arviolta.

Nova tuli erkkarista meille yökylään. Lauantai-iltana se oli kuin meidän poikia ei olisikaan, kaikki kolme oli sulassa sovussa. Sunnuntai aamuna tajusin että tuon nartun ajatusmaailma on totaalisen outo! Se kutsui Nikkeä leikkiin pitkin päivää ja liehitteli sitä. Piti ihan tarkistaa että ei kai sillä vaan juoksut ole :D Uuken mennessä paikalle leikit loppui heti rähähdykseen. Uuke olisi niin kovasti tahtonut leikkiä Novan kanssa, joka ei jostain syystä innostunut Uukesta yhtään vaan kertoi sen jokaikinen kerta selvästi. Harmi etten saanut kuvattua kunnolla videolla tuota leikkimistä, salaa sain kuvattua yhden hämärän videon kuitenkin todisteeksi Paulalle ;)