sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Norjan reissu

Hurautettiin viime viikonloppuna Uuken ja parin kaverin kanssa pieni näyttelyreissu ;) La aamuna lähdettiin Mikkelistä autolla kohti Oulua, kyydissä meidän lisäksi pari lagottoa ihmisineen. Oulusta vaihdettiin bussin kyytiin ja matka jatkui läpi yön.

Aikaisin sunnuntai aamuna oltiin Tromssassa. Koikkerit arvosteli ihastuttavan iloinen herrasmies Claudio De Giuliani Italiasta, meidän lisäksi oli 3 koikkeria Ruotsista saapunut paikalle, yksi uros ja 2 narttua. Uuke oli vsp saaden sertin ja cacibin joiden myötä tuli Norjan valioksi ja CIB eli inttivalioksi! Ei turha reissu ;) Matkaseuramme pärjäsi myös kivasti, Judo-lagotto oli roppi ja tuli Norjan valioksi, Essi-lagotto oli pn2 saaden molemmat varat.

Kotiin ajeltiin samaa reittiä, eli Oulusta vaihdettiin henkilöautoon ja kuskia vaihdeltiin sen mukaan kuka pysyi pisimpään hereillä. Sellainen yli 2000km ja unta alle 6 tuntia, tuntui kropassa ja päässä. Pysähdyttiin matkalla lenkittämään koiria mennentullen kun löydettiin kiva sivutie metsän keskellä. Takaisin päin ajellessa kun ei ollut kiire mihinkään poikettiin myös Kuopiossa Oscarin tehtaanmyymälässä shoppailemassa.

Pari kuvaa reissulta, toki suurinosa kuvista on bussin ikkunan läpi otettuja maisemia, mutta näkee niistä nyt vähän jotain, etenkin kun etupenkissä istuin niin katseltavaa oli paljon. Sää ei suosinut kylläkään, näyttelypaikalla oli kylmä, tuuli ja satoi!


Seuraava matka onkin jo ihan lähellä kun vajaan viikon päästä Pietari kutsuu. Uukelle turha reissu kun kaikki siellä jaossa oleva on jo saatu, mutta kun en saanut peruttua osallistumista, on se otettava mukaan sitten kuitenkin.. Sitä cacibia kun sieltä ois lähdetty metsästää.

Sen verran aikaisempiin CIB kuulumisiin, että FCI ei vahvista Novalle inttivalion arvoa sen sukutaulusta 3.polven sisällä löytyvän ER-rekisteröidyn koiran vuoksi. Tämä oli tiedossa, mutta koetettiin silti onneamme jos hakemus menisi läpi, sillä osalle ovat väärin tuota myöntäneet, meidän kohdalla onni ei ollut matkassa. Hakemus tuli takaisin. Noh, meille Nova on CIB silti, vaikka eivät sitä vahvistakaan, typerä FCI ja typerät säännöt!

Samaisen säännön turvin Uukelle olisi pitänyt vahvistua Tallinnan ja Jyväskylän vara-cacibit koska oikean saanut omaa myös tuota ER-taustaa, vaan FCI kertoi että ehei, ei siirry ei... laitoin siis tuosta hakemuksen menemään jo toukokuussa, nyt vastasivat että ei riitä tulokset. Laitoin uuden hakemuksen että nyt perskule riittää, koska saatiin Haminasta oikeasti siirtyvä cacib kun eka on vahvistettu intti ja Tromssasta oikea cacib. Nyt Uuke on siis ihan oikeasti CIB, ja FCI sen meille myöntää, tai ellei myönnä menen linjoja pitkin sinne..

Chili (D. Chili Pepper) käväisi 15.6. Kotkan kv:ssa, tuloksella VAL ERI1.

Niin ja Remistä (D. Daewoo) on tulossa isä! Pikkupojan luona vieraillut narttu on ultrattu tiineeksi, jippiiii! :)