sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Pentukyselijöille

Taas on tuo ärsyttävä piirre tullut esille harmittavan monissa jotka kyselee pentuja niin meiltä kuin muualtakin. Aivan sama kumpi rotu on kyseessä, koskee molempia valitettavasti.

Ensinnäkään en ymmärrä näitä jotka laittaa saman viestin 10 eri kasvattajalle, ajatuksena saada se pentu äkkiä ja ihan sama keneltä, kunhan sen vaan saa. Oma lukunsa on nämä jotka ei kerro itsestään tai toiveistaan mitään, pari lausetta emailissa ei sytytä mua yhtään, mutta yleensä näihin vastaan jotain ja se on siinä, ei toisestakaan osapuolesta kuulu koskaan enää mitään - ei haittaakaan sitten kyllä.

Mutta se että kyselee monesta paikkaa ja saa sieltä ehkä ekasta kysymästään, voisitteko sitten ilmoitella niille 9 muulle että ei tarvitse pitää jonossa ja listoilla enää? Onko se niin vaikeaa oikeasti. Ärsyttävää, mutta niin se vain on.

Tämä aika on taas käsillä ja monen muunkin kasvattajan ongelma, kuuleman mukaan. Onneksi löytyy niitä tosi ostajia ja joille pennun mieluusti myy. Joka kerta on tullut se tunne jostakin ja tunne on yleensä ollut oikea, olipa se sitten hyvä tai huono. En lupaa pentuja edelleenkään ennen tapaamista tai ennen pentujen syntymää, toki ne jotka tapaan ja ovat aidosti ja oikeasti kiinnostuneita ja jaksaa odottaa, ovat listalla aina korkeammalle kuin muut. Joka kerta on pennuille löytynyt hyvät kodit, ennemmin tai myöhemmin, minulla ei ole kiire asioiden suhteen :)