tiistai 21. huhtikuuta 2015

Polvitarkkeja

Tänään oli yksi merkittävä ja jännittävä päivä ennalta, 4 koiran polvitarkki joista etenkin kahden koiran tulos oli ratkaisevaa jatkon ja kasvatuksen jatkumisen kannalta.

Dischile's Avalon Beach "Mila" uusintatarkki yli 3v PL 2/2
Milan poika Dischile's Elbe "Paavo" PL 0/0
Milan tyttö ja sijoitusnarttuni Dischile's Eura "Sunny" PL 0/0
sekä sijoitusnarttuni Nucan sisko Dischile's Freesia "Nella" PL 0/0

Näillä mennään..Silmätarkkeihin ei oo nyt niin kiire kun eniten jännittäneet polvet on tutkittu.

Tilastollisesti tutkien polvia kasvateistani:
A-pentueesta tutkittu 2/3, 1 x 2/2 (yli 3v) ja 1 x 0/0
B-pentueesta tutkittu 4/5, 3 x 0/0 (yksi yli 3v), 1 x 3/0 onnettomuuden takia
C-pentueesta tutkittu 1/3, 1 x 0/0
D-pentueesta tutkittu 3/5, 3 x 0/0
E-pentueesta tutkittu 5/5, 3 x 0/0, 2 x 1/0
F-pentueesta tutkittu 2/5, 2 x 0/0
17/26 tutkittu 21.4.2015 mennessä.

Silmiä tutkittu 15kpl, kaikilla terveet silmät.

Tarkoitus on jokunen muukin kasvatti saada tarkkeihin tän vuoden aikana. Suurin tavoitteeni on saada kaikki kasvatit silmä- ja polvitarkkeihin edes kerran elämässään. Haastavaa ja haasteita riittää, mutta en usko sen olevan täysin mahdotonta jos koirat vaan pysyy hengissä ym.

Tämän päiväiset polvitarkin tulokset tarkoittaa suomeksi A) Milalle ei tule suunniteltua toista pentuetta enää B) E-pennut eli Milan lapset uusinta tutkitaan kaikki (jos mahdollista) yli 3 vuotiaana ja niiden jalostuskäyttöä mietitään sitten jos tulokset sen sallii. Jos Sunnyn silmät on terveet ja polvet uusinnassa terveet, sille pentuja suunnittella 2016 tai vasta 2017.

Tieto lisää tuskaa, mutta parempi näin päin että koiria tutkitaan, vaikka tulokset ei priimaa jokaisella olekkaan on ne omistajilleen (ja minulle kasvattajana) silti rakkaita ja tärkeitä. Mielenkiintoista on tutkituttaa polvia tiheämpään ja seurata miten ne kehittyy. Milalle suosittelin uusintaa jopa jo vuoden päästä, tai vähintään kahden.

Ainiin, Mandin emä Illusia valioitui Hirvensalmen näyttelyssä 11.4. ollen samalla vsp myös. Onnea Kirsi & Suska! Handlerina toimi Novan emäntä Paula.