tiistai 12. maaliskuuta 2013

Terve, sairas

Sunnuntaina 10.3. pidimme joukkotarkin Jyväskylässä. Paikalla oli yli 40 koiraa, joista muutama oli spitzejäkin tällä kertaa :) Tarkastajana oli tuttuun tapaan Heikki Nurmi Tampereelta.

Dischile's Baccara "Acca" kävi tarkissa tuloksella silmät terveet ja polvet 3/0. Polven tulos ei yllättänyt, koska tiesin jotain olevan rikki, koiran jäätyä auton alle syyskuun alussa 2012. Koira ontui ja ontuu yhä ajoittain.

Tänään kävimme Hiskinmäen eläinsairaalassa röntgenkuvissa josta näkyi että polvi on todellakin rikki. Ristiside oli ok, pientä vammaa siinä oli mutta ei poikki kuitenkaan. Lonkat siistit, ei nivelrikkoa, epävirallinen arvio A/C. Kaikki kuvat laitettiin eteenpäin ortopedille odottamaan lausuntoa siitä mitä leikata ja mitä se maksaa.

Koira olisi jäänyt jalostuksesta pois jo muutenkin alapurennan takia, mutta tämä nyt oli viimeinen niitti asialle ja varmistus että jalostusmatskua se ei ole, harmi sikäli koska muuten koira oli todella hyvä.

Joukkotarkissa tutkittiin myös Thomdy Dom's Francesca "Stella", B-pentueemme emä, uudestaan. Silmät terveet ja polvet yhä 0/0, eli yli 3v tarkattuna priimaa pukkaa vaikka taustalla onkin "paljon puhuttu" TD Viking Warrior. Vaan eihän näistä koskaan tiedä etukäteen arvailla. Tällä uusintatarkilla varmistui sekin, että toiveissa olisi astuttaa Stella leasing-sopimuksella viimeisen kerran seuraavasta juoksusta. Isä on valittu jo, nyt odotellaan vaan juoksuja jotka pitäisi tulla huhti-toukokuun korvilla. Pennut syntyy ja kasvaa taas Stellan omassa kotona Äänekoskella. Tämän pitäisi olla meidän F-pentueemme sitten :)

E-pentue laitetaan toivottavasti alulle ensi viikolla, sillä Dischile's Avalon Beach eli Mila aloitti eilen juoksunsa. Lisätietoa yhdistelmästä sitten kunhan astutus on tapahtunut, toivottavasti. Näin ollen meillä on toiveissa ekan kerran kesäpentuja! Kesäpennut tarkoittaa sitten myös sitä että Agirotu jäisi väliin Uuken kanssa, sillä en jätä pentuja niin pitkäksi aikaa tänne avokin hoidettavaksi, koska hänellä on työt yms siinä kuitenkin.

Koikkeripuolella on vilkasta myös, pentuja syntyy jatkuvasti "kaikkialle", tarjontaa on aika paljon. Itsekkin odottelen sijoitukseen laitettavaa narttupentusta syntyväksi tässä kevään aikana, itseasiassa kahdesta eri yhdistelmästä on odotukset korkealla, saapi nähdä kuinka käy.

Itsellä elämä on yhtä terveyskeskuksessa ja sairaalassa ramppaamista, sairaslomalla oloa on jatkunut nyt yli 6kk eikä loppua näy vieläkään. Viime viikolla olin magneettikuvauksessa jonka tulokset saan tämän viikon torstaina. Toivottavasti löytyisi jotain syytä, niin olisi sitten jotakin mitä hoitaa ja tietäisi miten hoidetaan. Vamma kuitenkin on sen verran kivulias ja haittaa jatkuvasti pelkkää arkeakin, että risoo kiitettävästi!

PS. Brunon ja Axelian pentu Mintgarden's Vulcanite (kerma-valkoinen kirjava tyttönen) on vielä vailla kotia ;) Lisätietoa http://www.mintgardens.fi/66087518