keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kuulumisia eri suunnalta

Novan DLA-kartoitus tulos tuli viimeinkin, kun kyselin sen perään, olihan tulos tilattu jo joulukuussa! Nova DLA on Kooi1/Kooi4, voisin veikata että tuo ykkönen tulee isä-Ferolta ja 4 emä-Wiialta, koska selvästi ykköstä on kannassa eniten ja 4 on vielä melko harvinainen, joten se voisi tulla Hollannin suullata - tiedä sitten onko oikeasti näin, hauska spekuloida :)

Uuke on ollut lauantaista asti meillä lomailemassa, samalla Nikke saa Mikkelissä viettää reuntouttavaa hermolomaa mustasukkaisesta riiviöstä :D

Uuken lomaan on mahtunut kaveriden tapaamista, jäällä juoksentelua ja järkyttäviä kokemuksia pentujen kanssa!
Sunnuntaina kävimme JATin agikisoissa turistina, paikalla oli 7 koikkeria yhteensä (Uuke, Siru, Severi, Sirkku, Amin, Friia ja Urho, joista Urho kisasi ja muut turisteerasi). Uuke leikki pitkän tovin Aminin (Mendikan Amin Prema) kanssa, pojilla sujui leikki hyvin, vaikka hihnat harmitti ja kun olivat solmussa tuli pientä ärinää, joka tosin unohtui heti kun solmut purettiin. Uuke leikki myös lukuisten muiden koirien kanssa ja kerjäsi rapsutuksia sekä herkkuja ihmisiltä. Vilkutus-temppu tepsi tosi monen kohdalla ;)

Maanantaina suuntasimme heti yhdeksältä Taru-Marin ja koirien kanssa Alvajärven jäälle. Siellä oli hiljaista, vain pari hiihtäjää ja koiran ulkoiluttajaa sekä yksi lennokkiaan lennättävä mies, varmaan sama joka oli sunnuntaina Killerillä ja koirat haukkui lennokin jo silloin - kuten maanantainakin.. Reilu tunti käveltiin jäällä ja koirat nautti olostaan irti.

Maanantaina meillä vieraili Tyyne-labbis kera 8 pentunsa, pennut olivat juuri täyttäneet 6 viikkoa ja olivat käyneet pentutarkissa - kaikki terveitä. Näitä pentuja olin nähnyt viimeiksi kun ne syntyi, olin kätilöapuna silloin. Pennuista yksi valitettavasti menehtyi parin päivän iässä kitalakihalkion takia. Uuken mielestä eka ja toka pentu oli vielä ok, mutta kun kaikki kahdeksan mustaa vyöryi kevythäkistä meidän kaksioon, se oli liikaa, aivan liikaa! Uuke juoksi pentuja karkuun ja pentujen mielestä se oli paras leikki "ajetaan valkoista koiraa takaa". Lopulta Uuke hyppäsi sohvalle turvaan ja katseli sieltä menoa kauhuissaan.


Nämä ON LIIKAA!

Tiistaina kävimme Taru-Marin ja koirien kanssa yhteisellä iltalenkillä. Tällä kertaa lenkki oli hihnalenkki, mutta ei se koirien menoa haitannut.
Aikaisemmin aamulla olin saanut soiton fysiatriltani joka kertoi missä mennään.. Selkänihän kuvattiin tässä kuussa magneetilla ja todettiin siellä kaksi välilevynpullistumaa. Saamani lääke ei ole tehonnut hermosärkyyn yhtään, tosin pään se on laittanut sekaisin ja on ollut vähän humalainen olo toisinaan. Lääkityksen saan lopettaa, tosin portaittain kuten aloituskin. Fysiatri laittoi minut kiireellisenä tapauksena jonnekin eteenpäin, selkäortopedin vastaanotolle kenties? Jonotusaika on n.1-3kk, katsotaan paljonko se sitten on. Siellä keskustellaan jatkosta, saan kysellä tarkemmin asioista ja päätetään selän leikkauspäivästä varmaankin. Fysiatrille kerroin huoleni, että mulla on kesälle varattu yksi reissu jonne olisi pakko päästä, hän totesi että soviteltavissa on, että ei huolta. Ihanaa!

Tänään kävimme Sailan ja hänen kolmen cotton tyttönsä Huiskun, Linan ja Sennin kanssa Alvajärven jäällä. Kävelimme pitkän lenkin ihanassa säässä, yli 2 tuntia olimme lenkillä ja Uukekin nukkuu nyt tyytyväisenä. Ennen lenkkiä Saila tutki Uuken polvet, kun kävellessä sillä toisinaan naksuu joku paikka, mutta ei se ainakaan polvet olleet, ne oli kunnossa. Sailahan on entinen eläinlääkäri joten tiesi mitä tutkia. Täytyy käydä omalla tohtorilla näyttämässä poikia joku päivä. Nikellähän naksui kans ja sillä todettiin toinen polvi kakkoseksi aiemmin. Täytyy otattaa polvitarkit virallisina, niin ei tarvitse toisten miettiä mitä höpisen. Silmätarkkiin pojat menee kans jahka sellainen tulisi vastaan.. Olisi kiva tietää miten tuon ikäiset näkee :D

Huomenna lähdetään aamusta Uuken kanssa Mikkeliin. Pitkäperjantaina on mätsäri, minne ei voida osallistua koska iskä on pienten tuomarina, pöh! Mutta Nova tulee pe-la meille yökylään :) Sunnuntaina käydään Korpilahden näyttelyssä pyörähtämässä, eli startataan tämän vuoden näyttelyt sieltä! Aiemmin tapaamamme Amin on siellä myös Uuken ja Novan lisäksi, vain 3 koikkeria siis kehässä. Saas nähdä kuinka meidän jengin käy. Uuke on hitusen ylipainoinen ja SE häntä.. Novalla taas on pilkkuja esillä jonkin verran, että jännää tulee olemaan..