perjantai 26. heinäkuuta 2013

Iloisia kuulumisia

Uuken lääkekuuri on nyt loppunut ja se on auttanut. Eihän se alkavaa nivelrikkoa poista mihinkään, mutta ainakin koira on nyt kunnossa. Sen hyppäämistä on rajoitettu eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti, mutta muuten se elää normaaliin tapaan. Leikkii nyt Niken kanssa sekä leluilla, spurttailee lintujen perässä pihalla, ui, syö ja on oma iloinen itsensä. Kipuja ei tunnu olevan!! :) Nyt molemmat pojat syövät nivelvalmistetta ruuan seassa, toivottavasti sekin myös auttaa tuomaan kivuttomia lisävuosia.

Kävimme maanantaina eläinlääkärissä ottamassa myös borrelia testin, ihan varuilta nyt sekin, tulokset saamme ensi maanantaina. Eläinlääkärin tutkiessa Uukea se ei aristanut selkää, se oli eläinlääkärin mukaan hyvä asia.

Näin ollen emme ole heittäneet kirvestä kaivoon, vaikka alkuun tieto latisti fiiliksiä hiukan, nyt on katseeet käännetty takaisin tulevaan, koska adhd-koirapoika on vauhdissa jälleen, on muuten hitusen hankalaa estää koiraa itse hyppäämästä autoon ja sieltä pois..

F-pentueemme syntyi keskiviikkona 24.7. saldona 3 urosta (2 kermanväristä ja 1 soopeli) ja 2 narttua (kermanvärisiä molemmat) sekä yksi soopeliuros joka lopetettiin kitalakihalkion takia. Pennut syntyi vuorokausilla 61/59 sektiolla Hiskinmäen eläinsairaalassa, sillä yöllä alkaneet petaamiset yms viitteet tulevasta hiipuivat. Stella oli kuitenkin pirteän oloinen joten ensialkuun käynti eläinlääkärissä piti olla vain varmistelua että kaikki on ok. Kohtu oli kuitenkin niin isoksi laajentunut, että se ei olisi itsestään alkanut supistella ja näin ollen synnytys ei olisi käynnistynyt ollenkaan.
Pennut olivat isoja jälleen, syntymäjärjestystä ei nyt ole, eikä tarkkoja kellonaikoja, mutta puolilta päivin pennut syntyivät. Punnitsin pennut sattuman varaisessa järjestyksessä, tässä tulokset kuitenkin taas niin että urokset eka, sitten nartut.

Kerma uros, merkattu kynsilakalla, 284g
Kerma uros 297g
Soopeli uros 269g
Kerma narttu 278g
Kerma narttu, valkoinen piirto otsassa, 235g (tämä tyttö on myös kaikista näistä kermoista vaalein sävyltään)

Samalla kun pennut otettiin leikkauksen kautta maailmaan, lähti Stellalta kohtukin, koska pentuja ei ole enää tarkoitus teettää, jääpähän juoksut pois eikä tarvitse miettiä tuleeko tulehduksia sitten.

Ihmeen nopeasti Stella heräsi nukutuksesta ja hoiti pentujaan heti todella tunnollisesti. Ensimmäinen yö oli sujunut hyvin ja maitoa tuntuisi tulevan hyvin koska pennut on tyytyväisen oloiset.

Nämä pennut kasvaa ja elää Äänekoskella, Stellan omassa kotonaan taas, kuten B-pennutkin aikoinaan. Kuvia saan laitettua ensi viikolla, kun menen katsomaan viikon vanhaa viisikkoa ja samalla punnitsemaan heidät :)

Alkuperäinen suunnitelma nimiteemasta vaihtui lennosta, mutta siitä myöhemmin lisää ;)

Toinen narttupentu etsii sijoituskotia Jyväskylän/Mikkelin seudulta. Toinen narttupentu on alustavasti myös jo varattu sekä toinen kermauros (vielä ei tietoa kumpi) on varattu myös. Eli varmuudella kermauros ja soopeliuros vapaina, kyselyt mailitse dischiles(AT)gmail.com Luovutuksessa nämä ovat alkaen 12.9.