keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

G-pennut ovat syntyneet

Nucan kanssa valvottiin viime yö synnytyksen vuoksi.

Illalla (20:35) mitattu lämpö ei antanut mitään viitteitä että synnytys alkaisi niin pian kuin se alkoi, vedet meni 22:40. Nucalla ei ollut kiirettä mihinkään ja vesien menosta ensimmäinen pentu syntyi 23:53 - porukan pienin, tyttö 192g. Hetken luulin että jotain olisi vialla kun polttoja ei näkynyt yhtään vesien menon jälkeen, mutta Nuca olikin tehokas, muutama työntö ja pentu oli maailmassa. Koko synnytys eteni samalla kaavalla, työntöjä oli vain muutama ja ne oli sitäkin tehokkaammat. 00:20 syntyi toinen tyttö (237g), seuraavaksi tuli pari poikaa tasaisin välein klo 1:16 ja 2:14 (207g ja 212g). Neljännen pennun synnyttyä Nuca rupesi nukkumaan! Väsyneenä piti tarkistaa tissiriviltä että kyllä, näitä on vain neljä, ei ole salaa tehnyt viidettä. Kännykästä katsoin röntgenkuvaakin ja totesin että viisi näitä pitäisi olla. Mutta mamman mielestä neljä oli sopiva määrä ja pestyään nelikon otti kunnon unet. Mutta koska Nuca oli rauhallinen, ei vuotanut mitään eikä käytöksessä ollut mitään epänormaalia ei auttanut kuin odotella. Yli 2,5 tuntia (4:53) myöhemmin parilla tehokkaalla työnnöllä syntyi porukan kolmas poika, 213g. Kaikki viisi todennäköisesti kermanvärisiä, katsotaan kunhan kuivuuvat.

Melko väsyneenä, silmät ristissä, pääsin nukkumaan lähempänä puolta kuutta aamulla. Synnytyksen jälkeen kun oli vaihdettava aluset ja pestävä mamman takamusta.

Muutaman tunnin unien jälkeen on olo hiukan sellainen "mikä maa, mikä valuutta?" mutta kyllä se tästä. Nuca eteni omaan tahtiinsa, silti synnytys oli helppo ja nopea, muut synnytykset olleet meillä ajallisesti nopeampia kyllä mutta mikäs tässä, tulipahan taas erilainen kokemus.

Nuca söi aamuruuan laatikon ulkopuolella ja kävi itse pihalla pissillä, suostui siis jättämään lapset hetkeksi vapaaehtoisesti mutta kova oli kiire takaisin sisälle kyllä ja tassujen/pyllyn pesun odotus ärsytti suunnattomasti. Lapsukaiset on olleet harvinaisen hiljaista sorttia toistaiseksi, tissillä kaikki ovat hanakasti. Iltapunnituksessa katsotaan onko painot nousseet miten. Päivällä on tarkoitus ottaa kameralla kuvia yksittäin ja koko porukasta, täytyy vain merkata toinen tyttö. Nyt tytöillä on kokoeroa mutta merkataan varuilta josko ero tasoittuu. Yksi pojista on selkeästi vaaleampi, mutta tuskin on valkoinen kuitenkaan, joten sen erotan, samansävyisistä toiselle pojalla tuli pyllyn päälle merkintä punaisella lakalla.

Pentulaatikossa siis kaikki hyvin. Laatikon ulkopuolella vähän väsyneempää menoa :D En osaa vielä sanoa tietenkään kenelle menisi mikäkin pentu, vain sen pystyn sanomaan että sijoitukseen menee toinen narttu aikanaan ja sille näillä näkymin on koti tiedossa jo.