torstai 21. huhtikuuta 2016

Nuca on tiine!

Painon nousu antoi viitteitäkin jo, mutta tänään asia varmistettiin röntgenillä. 5 normaali kokoista "vetoketjua" siellä näkyi sikin sokin mamman valtavaa mahaa. Nucan paino on noussut normaalilla ruokinnalla, normaalein annoksin yli 3kg joten odotin että pentuja voisi olla jopa enemmänkin kuin 5, mutta se on ihan sopiva määrä ja meille melko "vakio" määrä kuitenkin kun sitä ollut ennenkin.

Tänään on vuorokausia 56 kasassa ja periaatteessahan pennut voi syntyä "koska vaan". Nucan sijoituskoti alkaa mittailemaan lämpöjä jo viikonloppuna ja itse kasaan laatikon perhettä varten valmiiksi täällä, kaikki muutkin tykötarpeet tulee kaivaa esille pitkän n.3v tauon jälkeen taas. Mitenhän muistan kaiken? Jos kaikki sujuu suunnitellusti niin Nuca tulee maanantaina mammailemaan meille ja pentuja odotellaan syntyväksi siinä sitten lähipäivinä. Tiedotus tulee blogissa pelaamaan varmasti kun pennut on saatu maailmaan. Tosin eiköhän ennen sitäkin tule pari masu kuvaa jo ;)

En siis välttämättä jouda maileihin vastailemaan jos kovin kiirettä pitää, mutta vastailen kyllä ajallaan niihin. Sanomattakin on selvää että kaikille ei näistä pennuista riitä, mutta jos jonottelijoilla ei ole hoppua, Nellan juoksujahan odotellaan tässä myös.. :) Niistä voisi sitten riittääkin, jos neiti suostuu tekemään normaalit juoksut ja vielä kaikki muukin menisi kuten toivotaan. Aika näyttää. Nucan pentujakaan en lupaa niiden synnyttyä vielä kenellekään vaan haluan seurata pentujen kehitystä ja luonteiden esille tuloa. Ei ole järkevää myydä pentueen "hirmua" ensikertalaiselle tai kotikoiraksi, tai vastaavasti sitä laiskajaakkoa sellaiselle joka toivoo harrastuskoiraa. Koetan löytää pennuille niille sopivat kodit ja ihmiset ja päinvastoinkin.

Kasvattini Paavo (Elbe) etsii uutta kotia perheen yhden lapsen pahentuneen astman vuoksi. Paavoa ei myydä mieluusti kerrostaloon, koska poika käyttää ääntään jonkin verran ja vahtii. Myöskään ihan pienet lapset ei ole sopivaa seuraa, stressaa tällä hetkellä ison perheen hulinaa sen verran että aikuisperhe tai esim.yläasteikäiset lapset voisi olla ok. Paavo on tottunut kissoihin ja toisiin koiriin (pienellä varauksella, isoja koiria aristelee ainakin alkuun). Paavo on kastroitu joten näyttelyihin siitä ei ole mutta muihin harrastuksiin miksikäs ei, toki kotikoiraksi ja lenkkikaveriksikin siitä on. Polvet on tutkittu nuorena, vaikka eihän tuo vieläkään vanha ole, kun ensi kuussa täyttää 3v mutta tarkoitus on uusia polvitarkki kun täyttää 3v, samalla tutkitaan silmätkin. Jalostuskäyttöön pallittomasta ei ole, mutta haluan saada itselleni ja rodun kannalta tietoa terveystuloksista. Enkä pistä pahakseni vaikka uusi koti käyttäisi lonkka- ja kyynärkuvissakin poitsun. Paavo on kermanvärinen. Lisätietoa aidosti kiinnostuneille annan sähköpostilla dischiles@gmail.com