maanantai 29. huhtikuuta 2013

Viikonlopun reissut

Torstaina suuntasin Mikkeliin. Illalla kävimme poikien kanssa agilityn möllikisoja katselemassa. Uuke osallistui ihka ekaa kertaa moisiin, taisi olla eka ja vika kerta. Paula ohjasi ja Uuke meni tosi hyvin siihen nähden että oli treenannut ehkä 2v sitten viimeiksi :D Ekalta radalta tuli muutama virhe ja yliaikaa, uusintaradalta tuli vain 10 virhettä (yksi hyppyesteen kierto ja yhden riman tiputus) sekä yliaikaa n.12 sekuntia :D Sijoitus oli 4/4..

Novalla meni paljon paremmin, se voitti kisaavat medit nolla tuloksella!

Paikalla oli yhteensä 6 koikkeria joten siitä ihmeestähän piti saada yhteiskuvakin, paikalla Meika, Capo, GoGo, Nova, Uuke ja Nikke. Kaikki muut kisasi paitsi Nikke, joka hengaili mukana muuten vain.


Lauantaina lähdettiin aamusta kohti Hyvinkään näyttelyä Novan ja Uuken kanssa. Uukella tuloksena VAL ERI1, SA, PU1, ROP !! ja Novalle valioluokan debyytti tuloksella VAL ERI1, SA, PN1, VSP !! :D Arvostelut oli mitä mainioimmat, tein tuonne ylös osion arvosteluista, kaivelen sinne arkistoista arvosteluja jahka ehdin ja Novan arvostelut saan myöhemmin käsiini. Kiva laittaa ne nettiin esille kokonaisuudessaan.
Ryhmästä ei menestystä tullut mutta oli kiva kun tuomari tutki ja juoksutti meitäkin, ettei ollut ihan "lämmintä kättä"-meininki.


Näyttelyn jälkeen ajoimme Korsoon hakemaan Mintun (10v) Jh-lainakoiran sunnuntaita varten. Mukaan saimme Jaffa-tipsun, joka oli oikea herrasmies kokoajan. Korsosta ajelemmi Järvenpäähän missä vietimme yön Paulan vanhempien luona.

Sunnuntaina suuntasimme kohti Lahtea missä junnukehä alkoi jo 10:00. Minttu ei päässyt jatkoon, 59 junnun joukosta, mutta parivaljakolla meni esiintyminen todella hienosti! Pian kiiruhdinkin koikkerikehälle, toiseen päähän halleja. Sain esitysavuksi jälleen Josefiinan, joka handlasi nyt Uuken sekä Novan todella hienosti, harmi että tulokset ei ole samaa sarjaa, vaikka toki eri on aina eri, mutta arvostelut oli oudot :O Mutta niin oli tuomari muutenkin kyllä..
Uuke VAL ERI4 eli jäi viimeiksi valioissa, arvostelussa ei ole syytä tähän, ainut miinus on kinnerahtaus joka on toki totta. Mutta muuten kaikki oli hyvää.
Nova VAL ERI1, SA, PN4, narttuja oli vain 4.. mitään syytä tähänkään sijoitukseen ei arvostelussa ollut, kaikki hyvää. Silmin nähden Nova oli joukon siroin, muilla oli massaa hyvinkin paljon, se myös taisi olla korkein, mutta ei siitäkään kyllä mitään arvostelussa ollut. On ihanaa saada hihnan päähän avuksi esittäjä joka osaa asiansa ja etenkin tuntee koikkerien ajatukset, Josefiinan perheessä kun on koikkereita ollut vuosia ja vuosia. Josefiinan pikkusisko Wilhelmiina handlasi Uukea viime kesänä parissa eri näyttelyssä junnukehällä joista kerran sijoittuivatkin sm-osarissa 4.sijalle. Kiitokset kumpaisellekin, ja etenkin nyt Josefiinalle, voin vannoa että et ollut vikaa kertaa näiden hihnan päässä ;)


Ennen rotukehän alkua Uukelle sattui pieni tapaturma. Edellisen päivän kiva leikkikaveri Loki ei tykännytkään Uuken naamasta enää sunnuntaina vaan nappasi kiinni. Uuke säikähti rähähdystä sen verran että ilmeisesti puri itseään siinä kieleen. Herää kysymys miten koira voi purra itseään niin keskelle taakse kieleen, mutta Uuken kohdalla kaikki on mahdollista. Reikä oli aika "ison" kokoinen ja vuoti koko loppupäivän verta. Kotiin päästyäkin se tiputteli vielä hiukan. Sain tutkittua suuta ja vekki näyttää melko syvälle mutta siistille viiltohaavan tapaiselle, se on ehkä n.sentin pitkä mutta ei kovin leveä onneksi. Itse tapahtuma ei auheuttanut koiralle traumoja, ei se ulahtanut siinä tai mitään. En edes heti tajunnut että verta tulee ennen kuin tippoja tuli lattialle asti. Ensin pelkäsin pahinta että joku hammas irtosi tai vastaavaa, mutta ei sentään. Kielivammat on aikaa vieviä, joten nyt parannellaan tapaturmaa ja katsotaan vaatiiko se antibiootteja tai muuta hoitoa. Suihkuttelen sitä viileällä vedellä useamman kerran päivässä.

Näyttelyn jälkeen ajelimme Korsoon palauttamaan Jaffan ja siitä sitten Mikkeliin. Tänään maanantaina tulinkin jo kotiin Jyväskylään, jonne otin Uukenkin pitkästä aikaa mukaani. 8.5. suuntaamme Mikkeliin takaisin, koska olen 9.5. ryhmiksessä kehätoimitsijana. Novalla on Mikkelissä agikisat 11.5. ne olisi tarkoitus käydä katsomassa kans ja sitte kotiin takaisin sillä pari päivää tuosta Mila saapuu meille mammalomalle :)