perjantai 17. toukokuuta 2013

E-pentue on syntynyt

E-pentueemme on syntynyt juuri! Saldona 3 poikaa ja 2 tyttöä sekä enkelipentu, jonka sukupuolta en tiedä sillä emä ehti syödä sen. Näin siitä vain eturuumiin, tumma kaveri väriltään. Pentu lienee ollut kuollut jo syntyessään, sillä röntgenkuvassa näkyi selvästi 5 kalloa ja rankaa sekä 6. ranka haaleana, joskin tässä tapauksessa kallo oli kyllä ok ja etujalat, takaosasta en tiedä sanoa mitään. Näin se luonto asian hoitaa.

Mila on hyvä ja tarkka emä pennuille. Se hoiti synnytyksen itsenäisesti yksin, seurailin sivusta vain. Hyvin avasi ja rikkoi pussit ja katkoi napanuorat, tosin turhan lyhyiksi mun makuun mutta katkoi kuitenkin.

Pentujen painot syntymäjärjestyksessä:
poika 188g, ehkä soopelin värinen
tyttö 175g, musta jolla iso valkoinen rintamerkki
tyttö 152g, ehkä soopeli
poika 193g, musta jolla iso valkoinen rintamerkki
poika 176g, kerma

Tässä koko porukka, yksilökuvia myöhemmin


Samalla, iloisten mutta osittain surullistenkin uutisten keskelle mahtuu yksi surullinen uutinen lisää. Gerbiilityttönen Moonwell's Jelena A. Valentina "Tina" R.I.P. 14.2.2010-17.5.2013. Talouden jyrsijäosastoon kuuluu enää syyrialainenhamsteri poitsu, joka täytti juuri 1-vuoden.

EDIT: illalla 17.5. tarkempi tutkiminen osoitti pennuista että kaksi mustaa ei ehkä olekaan mustia :O niillä on ruskeita merkkejä mm.hännän alla. Katsotaan kun aika kuluu onko ne tummia soopeleita vai huonomerkkisiä black&taneja. Mielenkiintoista ja jännää :)