perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kun koira on rikki

..niin se on rikki! Ja sille ei mahda mitään vaikka kuinka kyrpiintyisi ja suututtaisi ja itkettäisi - tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Uuke alkoi oireilla alkuviikosta. Se ei suostunut hyppäämään minnekään (autoon, sänkyyn) vaan koettaessaan ulahti samalla. Se ei myöskään leikkinyt leluillaan eikä noutanut niitä. Mökillä portaiden kulkeminen entisen yksi iso hyppy sijaan se kulki askelma kerrallaan. Niken leikkikutsuihin se ei vastannut lainkaan.

Olen aina sanonut kaikille jotka Uuken tuntee, että silloin kun se koira ei syö, leiki tai lähde autokyytiin, se on kipeä. Nyt kaksi kolmesta meni oikein joten eläinlääkärikeikka kutsui keskiviikkona. Selästä löytyi aristava kohta mitä eläinlääkärin painellessa säkäkorkeus tipahti 10cm alaspäin. Virtsanäyte oli ok, eikä eturauhasessa ollut mitään vikaa joten Uuke vietiin röntgeniin.  Eläinlääkärin mukaan kaveri oli niin rauhallinen, että nukutusainetta ei tarvitse käyttää. Uuke kuvattiin ekan kerran ilman nukutusainetta ja sehän onnistui hyvin. Vähän oli koettanut laittaa alkuun vastaan, mutta tyytyi kohtaloonsa ja oven läpi kuuluikin surkeaa valitusta Uukemaiseen tyyliin ;)

Kuvista paljastui karu totuus. 6,5-vuotias koira on rikki ja aika lähellä eläköitymistä, *tähän monta kirosanaa* Selässä on alkava nivelrikko, niin selvästi se näkyi että arvailujen varaan ei asia jäänyt. Ensiksi viikon kipulääkekuuri ja sitten katsotaan jatkoa, syökö koira lopunikänsä moisia pillereitä. Tämä tarkoittaisi samalla totaalista eläkekoiraa, joka pääsee vain mätsäreihin jos niihinkään enää. Näyttelyt on sitten käyty Niken tapaan Uukenkin osalta jos tämä vaihtoehto tulee kysymykseen. Onneksi en ehtinyt ilmoittautua vielä niihin näyttelyihin mihin meinasin, vaan ne oli tuossa listalla "näihin mennään".

Uuke, 6,5v, on huonommassa kunnossa tällä hetkellä kuin isänsä Nikke (9,5v) joten sanomattakin selvää että ottaa päähän ja rankasti!! Toivotaan että kaikesta huolimatta molemmilla koikkeripojilla on yhteisiä vuosia kanssani täällä vielä rutkasti.

Uuken kohdalla nivelrikko löydös tarkoittaa rauhallisempaa elämää jatkossa (adhd koiralle se on kova pala ja vaikea juttu opettaa!!), ei saa noutaa frisbeetä tai palloa maalta enää, vesinoudot on varmaan sallittuja - täytyy kysyä eläinlääkäristä tätä. Mitään repivää liikettä ei saisi siis tehdä. Ei saisi hypätä autoon tai sänkyyn ellei ole pakkopakko, alastulo itsenäisesti täytyy myös varmistaa että saako se tehdä sitäkään vai onko sekin kiellettyä nyt.

Maanantaina käydään ottamassa borrelioosi testi eläinlääkärissä, sitä kun parilla koikkerilla on myös ollut, niin ihmiset suositteli moista, vaan ei se nivelrikkoon vaikuta tippaakaan. Testaan nyt silti jotta voidaan sulkea pois jos moinen löytyisi.

Karua, kaksi koiraa sairastuvalla lopunikänsä ja eläkeläisinä. Mulla ei ole harrastuskoiraa tällä hetkellä. *tähän monta kirosanaa*

Uusi pentukin on tilattu vasta ensi vuodelle, täytyy odottaa siis monta, monta, monta pitkää kuukautta. Noh, helpottaakseni tuskaa ostin sille jo kaksi pantaa ja laitoin kuvat kasvattajalle "panta valmiina, enää puuttuisi se The koira" Jos pentue vain suinkin toteutuu niin tuosta yhdistelmästä pentueen paras uros muuttaa meille, kasvattaja sen valitsee mun kriteereilläni ja on sellaise luvannut minulle jo varmasti. Nyt se on sitten enää yläkerran hallussa miten jatkon käy. Ainiin, ostin myös keväällä Kärkkäiseltä ison banaani-pehmolelun tulevalle pennulle. Kaapissa on jo kaikkea varattuna, ei puuttuisi kuin se koira enää :D Pienestä on siis kiinni.

Mukavempiin uutisiin. Ludo-bläkkäri muutti maanantaina Kuopiooon ja Pirre-piru siskonsa muuttaa huomenna Sulkavalle. Joten näin on E-joet löytäneet ihanat kodit kaikki itselleen.

Stella paisuu ja sen laskettuaika on ensiviikon loppupuolella. Röntgenin mukaan useampi mittelivauva siellä on tulossa. Katsotaan täyttyykö odottajien toiveet, useampi on ollut kiinnostunet pentueesta jo.