sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Ekat kerrat

Kirjoittelin parilta päivältä asioita muistiin, en viitsi jokaista postata erikseen pikku-uutisena joten tässä muutama kerralla:

PERJANTAI: Tänään kun oli kerrankin aurinkoista ilman kovaa tuulta, pennut pääsi ulos ekaa kertaa hetkeksi. Ensiksi tytöt ja sitten pojat. Tytöt jähmettyi nurmikolle hetkeksi ja kuuntelivat naapurista kuuluvia pihatyön ääniä todeten ne vielä melko pelottaviksi ja kiipesivät syliin turvaan. Hetki siinä istuskeltiin ja "nautittiin" auringosta, kunnes tehtiin vaihtari ja pojat paikalle. Poikien reagtiot yllätti! Vaalein, joka tähän asti on kertonut kaiken kuuluvasti istui ylväänä ja nuuski ilmaa innokkaasti päästämättä ääntäkään. Olin varma että jääharhu huutaisi kuin sitä tapettaisi. Kynsien leikkauskin aamupäivällä aiheutti kovaa protestointia, odotan innolla tulevaa ekaa pesua ;) Pyllymerkki poika maastoutui matalaksi ja hiipi syliin turvaan, mutta siinä se sitten nuuskutteli ilmaa ihan kiinnostuneesti ja hiljaa. Merkkaamaton poika sen sijaan vähät välitti äänistä tai hajuista vaan lähti taapertamaan nurmikolta laatoille ja siellä jatkoi matkaansa, välillä päästi muutaman piippauksen mutta pääasiassa melko hiljaa tutki paikkoja. Ihan ei niin reipasta kävely ollut kuin olisi voinut, mutta ei aivan matonakaan liukunut eteenpäin. Katsotaan seuraavaa ulkoilua miten silloin reagoidaan asioihin, jospa kamerakin sattuisi mukaan sillä kertaa.

SUNNUNTAI: eka pesu, tosin vesipesu ilman shampoota. Suurinosa otti asian lunkisti ja pyyhekuivauskaan ei tuottanut ongelmia. Pari vähän hidasteli kuivauksen jälkeen menoa ja oli hämmentyneet tapahtuneesta, mutta en katsonut ketkä. Vaalein poika otti kaikista rennoimmin tapahtuneet ja tepasteli kuivauksesta leikkimään suoraan. Muutama tunti pesusta tassut ja naama näytti jo samalle kuin ennen pesua, mikä pakko siellä ruokakupissa on "kylpeä"? :D

Tänään pennut näki myös ensimmäisen lapsivieraan. Ei ujostuttanut eikä näyttänyt olevan eroa onko sylittelijä lapsi vai aikuinen.

Ruokavalioon on tullut lisänä piimä (nappulan, viilin ja jauhelihojen lisäksi), näytti olevan herkkua kun saivat maistiaiset. Jääkaapissa odottaa reajuusto purkki testausta myöhemmin. Mahat on kestäneet hyvin eri ruokia, matolääke aiheutti löysää vatsaa jokaiselle mutta siitä on tasoittuneet jo. Pissit tulee lattialle minne sattuu jos hätä iskee, mutta kakalle pyrkiivät takaisin aitaukseen papereiden päälle, hienoa!