maanantai 7. kesäkuuta 2021

Kesä on tullut

Kesä on tullut, tuoden mukanaan hirmuisen määrän hyttysiä ja onneksi myös lämpöäkin.

Remin ja Diivan talven treffit tuotti 4 pennun verran tulosta. Pennuista Armi (Imakan Snowberry) muutti isänsä iloksi (?). Armista toivotaan aikanaan kenneliini jatkoa, mikäli on vain terve ja kaikki muutkin suunnitelmat etenee ja toteutuu. Aika näyttää miten käy, tällä hetkellä ipana keskittyy kasvamiseen ja olemaan riiviö. Saan nauttia Armin seurasta parin viikon päästä koko viikonlopun ajan kun ipana tulee hoitoon juhlahumun tieltä. Täytyy ottaa kuvia ja tehdä vertailua isään ja koko D-pentueeseen sukulaisineen, onko minkä verran samaa näköä.

Remillä kävi viime viikolla uusi narttu kylässä. Mahtaa olla veteraani ihmeissään kun edellisistä naisvieraista noissa merkeissä on vuosia (2014 ja 2016) ja nyt sitten tälle vuoteen jo kaksi kertaa käynyt flaksi! :) Tällä kertaa en itse ollut mukana astutuskuvioissa, koska nartun omistaja/kasvattaja on sen verran kokenut että koin mun olevan enemmän tiellä. Koirat oli tienneetkin heti mitä tehdä, ensimmäisellä yrityksellä suoraan nalkkiin. Remi ei turhia aikaile, se astuu varmasti eikä viimeiksi välittänyt nartun pienistä mutinoistakaan mitään. Ensi vuodellekin on jo yksi kysely/varaus Remistä. Sen suvun takia on kiva, että menee käyttöön. Ulkoisestihan poitsu ei ole mikään komistus mutta onneksi ihana luonne korvaa tuon puutteen. Remin veljistä taitaa kaikki olla kastroituja joten se astuu sitten niittenkin puolesta :D Terveille nartuille, joiden kanssa suku natsaa, poitsu on käytettävissä niin kauan kuin astuu ja on itsekin terve. Jään innolla odottamaan onnistuiko nämä treffit nyt.

Muuten ei oikein uusia koiramaisia kuulumisia olekaan. Mila (Avalon Beach) ilmoitettiin yhteen näyttelyyn sitä viimeistä sertiä koettamaan. Saa nähdä pääsenkö jännittämään paikan päälle vai onko rajoitukset millaiset silloin. Kovin paljon ei näyttelyitä tänä vuonna ole mihin voisi osallistua ja ensi vuonna tulee veteraanisertit jolloin kilpailu kovenee melkoisesti. Ensi vuonna veteraani joka ei ole valio pitää ilmoittaa avoimeen luokkaan normisertin toivossa, jolloin tuomari tietää ettei koira ole valio ja iän huomioiden ei ole kiva olla 10 vuotiaana niitä pari vuotiaita vastassa. Ja onhan se fakta että veteraani-ikäisen kanssa ei voi ikinä tietää kauan on kehäkunnossa edes. Korona vuosi kun vei viime vuodelta ne vähäisetkin mahikset :(

Syyskuun Muuramen/Killerin näyttelyä tehdään kokoajan ja toivottavasti päästään näyttely järjestämään viime vuoden malliin. Tosin sitä sunnuntaista vesisadetta ja puuskittaista tuulta ei kaivata tällä kertaa.